Det mest populære mad i tegnefilm

For mange år tilbage var der faktisk ikke særlig meget fokus på den mad, som film producenterne viste i tegnefilmene. Det er der blevet lavet om på, for det viste sig at burgere og pizzaer ikke havde den bedste indflydelse på børnene, når de så tegnefilm. Det giver da også god mening, for de vil da rigtig gerne have det samme mad, som deres helte i diverse tegnefilm, de så. Derfor blev der lavet om på dette, og maden blev gradvist sundere og sundere. I dag er det sjældent, man ser pizzaer og burgere i tegnefilm, og forhåbentligt varer dette ved. For man kan argumentere for, at det ikke som sådan har en indflydelse på den sjovhed, som tegnefilmen har, men må siges at sende et klart budskab, hvis der blev indført sund kost i tegnefilmene.

sunde disney snacksHar du problemer med at få dine børn til at spise sundt?

Hvis du lige som mange andre forældre, har problemer med at få dit barn til at spise sundt, ja så er du som sagt ikke den eneste. Desværre er der også mange forældre, som ikke tidligt nok i barnets alder sætter ind overfor slik og andre usunde sager. Det resulterer i, at de allerede tidligt vender sig til, at det er okay at spise slik og burgere hele tiden, og derfor bliver det også mest det, som de får serveret til aftensmad. De vil nemlig reagere dårligt på grønsager og andre sunde ting, hvilket er super ærgerligt. Derfor kunne det være relevant at tage stilling til, kun at vise de tegnefilm, hvori der bliver vist sund mad. Fuldstændig lige som du formentlig allerede har taget stilling til, hvilke tegnefilm dine børn må se, fordi der er noget, som du ikke kan gå ind for, eller du simpelthen synes er for åndssvagt.

Prøv alternative madordninger

Det kan være relevant for dig, at prøve alternative madordninger, for at få rodet bugt med, at dit barn kun vil spise usundt. Der findes et hav af forskellige muligheder, men faktisk viser det sig, at børn gerne vil spise sund mad, hvis man laver det sjovt. Hvis du for eksempel kigger på den nye tendens, hvor du bestiller mad til hoveddøren, ja så vil du se,  at de har fokus på sund mad, men faktisk også på at få dine børn til at indtage mere sund mad. Det gør de ved at lave forskellige sjove retter som eksempelvis “Rasmus Klump’s lakselasagne” eller andre sjove ting, som rent faktisk involverer de tegnefilms figurer, som de ser op til, og kan relatere til.

Det er en super god måde at gøre det på, og vil for langt de fleste børn gøre, at de har mod på at spise sunde ting. Hvis du søger yderligere rådgivning til at få dit barn til at spise sundt, ja så bør du overveje, at søge professionel rådgivning.

OBS:

Vi er hverken diætister eller andet, men vi tror på, at dette er en god måde, at få dit barn til at rent faktisk ville spise sundt, uden at du skal kæmpe alt for meget med det. Forsøg at involvere deres yndlingsfigurer og fortæl dem ting som: Dette spiser supermand, for at blive stå stærk, som han er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *