El cykler rykker frem

Lige da man skulle tro, at cyklen ikke kunne blive mere perfekt, dukkede el cyklen op.

Racercykler havde eksisteret siden starten af 1900. I 90’erne kom konceptcykler som mountain bikes, trekking bikes og city bikes. De var kulminationen på næsten 200 års cykel evolution. Fra et stift løbehjul af træ havde cyklen langsomt forvandlet sig til en terrængående hightech præcisionsmaskine.
Allerede i midten af sidste århundrede var verdensrekorden for banecykel over 200 km/h. Godt nok i vindskyggen bag en bil, men udelukkende drevet af muskelkraft.
I dag findes der stort set intet sted i verden en mountainbike ekspert ikke kan nå med sin cykel. Trickcykler er blevet akrobatiske redskaber der synes at trodse naturlovene. Alt i alt, mere perfektion kunne der nok ikke opnås på 2 hjul. Læs mere på elcykel info.

El cyklen er det perfekte køretøj til nærtrafik

El cyklen væltede op og ned på cyklens koncept. Den er lige så hurtig som en scooter. Men den er endnu mere fleksibel og manøvredygtig. Og en hel del lettere. Det går nok ikke så godt med at bære en scooter op ad trappen. Men med en el cykel er det slet ikke et problem. Hvis ikke du vil laden den stå på gaden, kan du bare tage den med i lejligheden.

En el cykel giver bilen baghjul i bytrafikken. El cyklen kræver stadig din muskelkraft. Jo mere kraft du kan levere, jo mere får du også ud af el cyklen. Er du nogenlunde veltrænet, kan du også køre fra de fleste biler ved trafiklys. Inden biler overhovedet er kommet i gang efter lyset skifter til grønt, er du allerede midt i krydset.

Perfekt til pendlere

El cyklen er også perfekt til pendlere, op til ca. 30 km. Pendeltur på op til 30 km i bil eller med offentlig transport, vil tage ca. 1 time, alt medregnet. Dvs. inklusive ventetider på bus og tog, eller parkering af bilen. Tit skal folk jo gøre begge dele. De kører til stationen med bilen, parkerer den der og tager så toget.

Med en el cykel skal du bare hoppe på cyklen og dampe af sted. Hvis du er nogenlunde fit, kan du måske klare 30 km på en time. Selv hvis der er et par bakker undervejs. Med en el cykel behøver du nemlig ikke være bange for bakker. Motoren hjælper dig, så selv relativ stejle bakker kan klares med 15-20 km/h g uden anstrengelse.

Perfekt til ældre

Hvis du er atletisk vil el cyklen give dig ekstra speed og rækkevidde. Men el cykler er ikke kun til tour de France aspiranter. El cykler er også perfekt til ældre mennesker.

Den sværeste del ved cykling er altid at starte fra stilstand. Det kræver mest muskelkraft og også mest balance og koordination. Ældre mennesker har ofte problemer med alle af disse.

Og her er el cyklen helt perfekt. Motoren leverer sin fulde styrke så snart du begynder at træde i pedalerne. Det kræver kun en brøkdel af den muskelkraft en almindelig cykel har brug for. Det gør at cyklen kommer lynhurtig i bevægelse. Så snart hjulene bevæger sig bare en smule, er den også meget nem at balancere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *